Dopping, sportvoedingssupplementen, sport en bewegen

Beweeg je wel genoeg? Komt je training wel overeen met het uiteindelijke doel wat je voor ogen hebt? Vragen die je vroeger vooral besprak met een trainer-coach. Tegenwoordig zijn er steeds meer online hulpmiddelen en gadgets die je daarbij kunnen helpen. 
Wie zijn/haar prestatie wil verbeteren wordt geconfronteerd met de vraag: supplementennemen? en welke dan? Ook daarvoor zijn  informatieve apps beschikbaar. De apps die op deze site vermeld staan zijn afkomstig van instanties die garant staan voor het verstrekken van betrouwbare informatie.

Dopingwaaier

De Dopingwaaier is een app die door de Dopingautoriteit is ontwikkeld om sporters, het personeel rondom de sporter, zoals sportartsen, sportfysiotherapeuten en sportdiëtisten en ouders van (jonge) sporters van informatie te voorzien over de dopingregels. Op deze app worden de dopingregels uitgelegd, er wordt informatie gegeven over het aanvragen van dispensatie voor het gebruik van medicijnen die dopinggeduide stoffen bevatten. Daarnaast is er ook een overzicht te vinden van voedingssupplementen die getest zijn op sporen van dopinggeduide stoffen. Het overzicht van de batches van voedingssupplementen die aan de eisen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport voldoen wordt voortdurend geactualiseerd. Meer informatie over deze app is te vinden door op de afbeelding van de app te klikken. De app is hier en hier te downloaden.

Supplementenwijzer

De supplementenwijzer is een app die door Eigen kracht is ontwikkeld omdat de markt voor voedingssupplementen voor fitnessers enorm is gegroeid gedurende de laatste decennia. In deze app vind je informatie over het type en de werking van voedingssupplementen die voor sporters worden aangeboden. Daarbij wordt ook belicht of voedingssupplementen schadelijke werkingen kunnen hebben en of ze op de dopinglijst staan. In deze app zijn ook de gegevens te vinden van de batches van de voedingssupplementen die aan de eisen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport voldoen.
Meer informatie over de Supplementenwijzer is te vinden door op de afbeelding te klikken. De app  is hier en hier te downloaden.