Miraculeuze voedingssupplementen?!

Wat zou het prachtig zijn als er een stofje bestaat dat allerlei kwalen geneest of je beter laat presteren. Mensen die wanhopig op zoek zijn naar een remedie voor een ernstige ziekte of sterker/slanker willen zijn kunnen een gemakkelijke prooi zijn voor dubieuze handelaren. Als je denkt dat het niet erger kan blijkt er toch een overtreffende trap van erg te zijn. Het blijft maar doorgaan.

Geplaatst op: 23 March 2018

Paralympische powervrouw

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. En op 9 maart 2018 starten de Paralympische Spelen. Meestal is er veel aandacht voor de Olympische Spelen en is er weinig te lezen en te zien over de Paralympische Spelen. Het Nederlandse Paralympisch bestaat uit vijf vrouwen en vier mannen, waarvan gouden medaillewinnares Bibian Mentel de bekendste is. Wat eet deze powervrouw?

Geplaatst op: 8 March 2018

(H)erken je honger

Ooit geweten dat je verschillende soorten honger kan hebben? Ja, nu denk je misschien alleen aan hoofd-  en maaghonger en dan leg je al snel een verband met de begrippen honger als fysiologisch verschijnsel en trek, oftewel “zin hebben in…”. Wie zijn eigen soorten honger (h)erkent kan deze kennis gebruiken om zijn eetgedrag te wijzigen. Hoe doe je dat dan?

Geplaatst op: 1 March 2018

Gouden adviezen

Ook zo onder de indruk van de (on)verwachte successen in Pyeong Chang? Zo’n sportprestatie lijkt snel gerealiseerd te worden op het moment suprême, maar er gaat een intensieve voorbereiding aan vooraf waarin aandacht is voor training en allerlei andere zaken. Wat is de rol van voeding in de sportprestatie en wat kunnen recreatieve sporters en consumenten daarvan leren?

Geplaatst op: 23 February 2018

Sporten in de koude

Het kan je niet ontgaan zijn dat er Olympische Spelen worden gehouden in PeongChang. En wie het nog wat beter heeft gevolgd heeft gehoord dat de skiafdalingen al meerdere keren zijn afgelast vanwege de harde wind. Maar hoe zit het met duursporters in de schaatshal en in de koude buitenlucht? Hebben ze een andere behoefte aan voedingsstoffen dan zomersporters?

Geplaatst op: 16 February 2018

Sportvoeding als teamperformance

Als je optimaal van elkaars kennis gebruik maakt kun je mooie dingen bereiken. Dat geldt ook in de sport. Op 9 februari starten de Olympische Spelen in Pyeongchang. Uiteraard zijn de ogen dan gericht op de sporters. Voor een goede sportprestatie doet de sporter een beroep op een team van sportprofessionals, maar hoe kan het begeleidingsteam tot een mooi samenspel komen?

Geplaatst op: 8 February 2018