Missie

De missie van Palsma Sportvoedingdsadvies luidt: het verbeteren van sportieve prestaties op een gezonde manier door het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk in de vorm van onderwijsmaterialen op maat, educatie van begeleiders rondom de sporter, beleid met betrekking tot sportvoeding voor sportclubs, verenigingen, en sportbonden, educatie op scholen en sportvoedings- en leefstijladviezen voor individuele sporters op recreatief en topniveau en fitnessers.
Palsma Sportvoedingsadviesbureau is niet gelieerd aan specifieke merken van voedingssupplementen of preparaten en maakt daar dus geen reclame voor.

Projecten en publicaties

Hier vind je een overzicht van de belangrijkste projecten, presentaties en publicaties

Lidmaatschappen

Lidmaatschappen van beroepsverenigingen dragen bij aan het steeds up-to-date houden van kennis die nodig is voor de beroepsuitoefening. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van de klachtenregeling van de beroepsorganisatie.

Resumé

Anneke Palsma studeerde in 1979 af voor de HBO Voeding en Diëtetiek te Groningen, werkte in verschillende verpleeg- en zorginstellingen, daarna als diëtist in een psychiatrisch ziekenhuis. In 1996 volgde zij de opleiding post-hbo sportdiëtetiek van NOC*NSF. Om een meer wetenschappelijke onderbouwing van haar werk te krijgen volgde zij naast haar werk de studie Voeding en Toxicologie aan de Open Universiteit, en was betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten in het Erasmus MC te Rotterdam en in het AMC te Amsterdam.
Anneke is van 2006 tot 2012 werkzaam geweest als beleidsmedewerker Preventie van de Dopingautoriteit en heeft veel presentaties gegeven aan begeleiders rondom de sporters, waaronder ook fitnessinstructeurs en personal trainers.