Zomaar wat vragen van sporters

Welke voeding moet ik nemen voor, tijdens en na mijn training?
Ik ben krachtsporter en train minstens drie keer per week en denk dat ik voldoende eiwitten binnen krijg, maar wil dat graag checken. Kan dat?
Welke supplementen helpen het beste om langer door te kunnen gaan tijdens een duursport als een marathon?

Dilemma's van sportverenigingen

Onze sporters komen altijd vroeg in de avond trainen. Nu klagen de ouders dat hun kind te weinig tijd heeft om op de trainingsdagen een warme maaltijd te gebruiken. Hoe kunnen we dit oplossen?
We willen eigenlijk wel wat meer gezonde voedingsmiddelen en maatlijden aanbieden voor onze sporters, maar moeten we dan stopen met de tosties en snack Hawaï?
We zien regelmatig jonge sportertjes met energydrinks waarin cafeïne zit. Is het raadzaam om dit in ons assortiment op te nemen?
Hoe gaat jouw sportvereniging hiermee om?

Ook een sportvereniging krijgt te maken met vragen over voeding. Dat kunnen vragen zijn van sporters, maar ook van het bestuur, ouders en begeleiders rondom de (jonge) sporters, zoals trainers, masseurs etc.

Voedingsbeleid op bondsniveau

Hoe is de voedingsbegeleiding van de sporters die landelijk en internationaal op topniveau uitkomen geregeld?
Zijn de sporters die op internationaal niveau uitkomen voldoende ingelicht over gezonde voedingskeuzes passend bij hun sport in het buitenland?
Hoe worden de aankomende talenten begeleid als ze net gescout zijn?
Hebben de ouders/verzorgers voldoende informatie gehad over de voeding die voor hun zoon of dochter het beste is voor zijn of haar sportprestatie?

Voeding in sportonderwijs

Trainer, wat kan ik het beste eten voor de wedstrijd?
Wat geef jij je sporters te eten en te drinken tijdens de spinningmarathon voor een goed doel?
Wat kan ik het beste eten naast mijn training om toch vier kilo af te vallen in de komende maand?
Is het voor een recreant nodig om extra vitamines en mineralen te gebruiken?
Allemaal vragen waarmee je als trainer/coach, sporter, sportouder, sportmasseur of soigneur mee te maken kunt krijgen. Daarom is het belangrijk dat je hier tijdens je opleiding al voldoende bagage hebt om algemene voedingsadviezen te geven en dat je weet wanneer het verstandig is om iemand door te sturen naar de sportdiëtist.