De grote lijnen

Hoe is de voedingsbegeleiding van de sporters die landelijk en internationaal op topniveau uitkomen geregeld?
Zijn de sporters die op internationaal niveau uitkomen voldoende ingelicht over gezonde voedingskeuzes passend bij hun sport in het buitenland?
Hoe worden de aankomende talenten begeleid als ze net gescout zijn?
Hebben de ouders/verzorgers voldoende informatie gehad over de voeding die voor hun zoon of dochter het beste is voor zijn of haar sportprestatie?

(Op)Voedingsbeleid van de sportbond

Als sportbond wil je dat je sporters goed presteren. Daarom is het belangrijk om al vroeg in de jongere groepen te starten met een goede opleiding en training. Voeding vormt een belangrijk onderdeel voor bescherming en verbetering van de gezondheid en om de prestatie te verbeteren. En jong geleerd is oud gedaan. Ouders van (jonge) sporters hebben veel vragen als zoon- of dochter is gescout door een grote club of als ze in een team van jong oranje komen. Op dat moment is het belangrijk dat jouw sportbond over een draaiboek beschikt waarin te vinden is wat er allemaal geregeld moet worden om de sportvoedingskundige begeleiding vanaf het prille begin van een topsportcarriére goed aan te pakken. Sporten is goed voor de gezondheid, maar een gezonde voeding is daarbij een noodzakelijke voorwaarde.
Ook recreanten die bij jouw bond zijn aangesloten zijn soms zo intensief met hun sport bezig dat het ook voor hen belangrijk is dat ze over algemene voedingsrichtlijnen voor hun sport kunnen vinden.
Beschikt jouw bond nog niet over een draaboek voor de sportvoedingskundige begeleiding van (jonge) topsporters en (aankomende) talenten en intensief sportende recreanten? Neem dan eens contact op met Palsma Sportvoedingsadviesbureau om hiervoor draaiboeken en richtlijnen op maat te laten maken die ook in de toekomst geactualiseerd kunnen worden.

Teksten en informatiebijeenkomsten

Het bondsorgaan of de website van de sportbond wordt ingezet om leden en andere belangstellenden te informeren over allerlei lopende zaken. Voeding is een onderwerp waarover continu iets wordt geroepen. Soms zien je sporters en hun begeleiders door de bomen het bos niet meer en sporters die intensief met hun sport bezig zijn willen het beste van het beste. Het is dan handig om goed geïnformeerd te zijn. Wil je toch specifieke voedingsinformatie voor jouw sport op de website van jouw sportbond of wil je een voorlichtingsbijeenkomst over sportspecifieke voeding, dan kun je teksten op maat laten maken door Palsma Sportvoedingsadviesbureau.

Meer weten?

Neem gerust contact op.